The New Division – ”Hidden Memories”

ALBUM      Gustaf Hull    2020-01-29

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC POP / NEW WAVE

Ett mer avskalat sound hjälper The New Division att åter hitta formen.

John Glenn Kunkel är tillbaka med sitt The New Division. För den som inte är bekant med musiken så finns svaret i namnet. En rejäl flirt med New Order. Där kan jag tycker jag han gick till sin ytterlighet med förra plattan Gemini. Blev lite väl slätstruket och mainstream i New Orders anda. Nej, då tycker jag att Hidden Memories är desto bättre. Personligen tycker jag dock inte att den överträffar den lysande debuten Shadows.

 

Soundet har tagit ett steg tillbaka och är lite mer avskalat och mer elektroniskt. Ljuden kommer fram bättre – och det gör låtarna gott. Singlarna ”Fascination”, ”Modus” och ”Lost Life” som har föregått plattan är tre utmärka spår. Ändå säger jag att ”Broken” är en av bandets bästa låtar - ever! Sjukt bra låt.

 

Det som gör att The New Division lyckas behålla mitt intresse är just låtarna. Det är välskrivna texter och snygga melodier. Vad som sedan händer i mixerbordet mellan plattorna är mer kanske en fråga om tycke och smak? Med en överblick på fyra studioalbum finns en tydligare stabilitet än utveckling kanske, men det gör inget. Stabiliteten ger kvalitet. Något jag även fick uppleva när jag såg dem live. Något annat går inte förvänta sig av ett amerikanskt band skulle jag tro. Välrepat, genomtänkt och musikaliskt. Dessutom en trummis jag trodde skulle slå ner trummorna i marken – shit vad tight!

 

Jag har sagt det förr och säger det igen – The New Division förtjänar en (ännu) större publik.

 

 

Fotnot: The New Division ges ut och distribueras i Europa av Progress Productions.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023