The Prodigy - "No Tourists"

ALBUM       Henrik Kanatidis       2018-11-30

Mycket bra!

8/10

TECHNO / BREAKBEAT / BIG BEAT

”We’re here. It’s now. We live forever. The time has come. We live forever.”

Ja, så inleder The Prodigy låten We Live Forever på sitt senaste album ”No Tourists”. Att The Prodigy mer eller mindre har evigt liv är inget understatement, tillsammans med The Chemical Brothers som släpper ny skiva till våren är de några av de få överlevarna från en tid då många one hit wonders dök upp på technoscenen. The Prodigys debutalbum kom för hela tjugosex år sedan och är en modern klassiker. Deras långa tid i musikbranschen gör dessutom att titeln på det nya albumet ”No Tourists” känns berättigad och även som en liten hint till låten Nasty från förra skivan ”The Day is My Enemy” där uttrycket ”I ain’t no tourist” förekommer.

 

”No tourists” har allt jag vill ha på en skiva med The Prodigy: Ett jäkla ös, skruvade ljud och skitiga beats. I mina öron är det här deras bästa skiva sedan ”The Fat Of The Land” och man kan dra vissa paralleller till gamla låtar som Mindfields och Poison. När man dessutom bjuder in industri-hip-hop-gruppen Ho99o9 (Horror) på låten Fight Fight Fire With Fire och höjer alla kontrollerna till 11 så visar The Prodigy var skåpet ska stå och att gammal är äldst.

 

Avslutande Give Me A Signal med Barns Courtney, som låter som en ung John Lydon mer känd som Johnny Rotten från Sex Pistols, på sång gör att ”No Tourists” trots sina ynka 37 minuters spellängd känns helt okej. Man kan ju alltid sätta skivan på repeat om man tycker att det är för kort. Dessutom är det en ypperlig skiva att ha i lurarna när man är på gymet.

 

 

SPOTIFY

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2023