TimeCop1983 - ”Night Drive”

ALBUM     Gustaf Hull     2018-05-18

Bra!

6/10

SYNTHWAVE

Tidspolisen är tillbaka och levererar som vanligt kvalité.

Nederländaren Jordy ”TimeCop1983” Leenaerts är ett av de stora namnen inom synthwave. En av de topp-10 största akterna skulle jag säga. Så när albumet Night Drive damp ner här om dagen var jag redan inställd på att oavsett vad det skulle bli – så skulle det bjudas på kvalité. Och så blev det.

 

Även om det varit tre år sedan förra plattan har TimeCop1983 släppt ett både singlar och EP mellan dess. På nya plattan Night Drive bjuds vi på

11 spår. Snabbt summerat kan du kalla innehållet variation och kvalité. Bra spår med synthwavens klichéer och attribut. Bland ”featuring”-spåren utmärker sig samarbeten med allsmäktiga The Midnight och superhajpade Le Brock. Men i det stora hela ställer de sig som övriga innehållet – bra eller helt ok.

 

Produktionsmässigt finns det annars inte mycket att säga. Jordy vet vad han gör och hur det ska låta. Där hade jag kanske hoppats att han skulle tagit ett steg i sidled. Om inte annat på några av spåren. För att jag tror genren, som baseras på en hel del klichéer, redan översvämmas av musik

i stil med denna. Då är det viktigt att de som leder scenen vågar utmana konceptet och visa att det går att gå andra vägar. Men visst – låter det bra så låter det bra. Jag lyssnar gärna på Night Drive, men långvarigheten ligger i enskilda spår.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023