Train to Spain – ”A Journey”

ALBUM     Henrik Kanatidis    2018-09-19

Mer än bra!

7/10

 

SYNTHPOP

Alla kan släppa en skiva, det svåra är att göra en bra uppföljare skriver jag ibland. Train To Spain Debuterade med albumet ”What It’s All About” 2015 och nu kommer uppföljaren. Har de lyckats?

För att svara på min egen fråga så är svaret ”ja”. ”A Journey” är en ”What It’s All About”-pizza med extra allt, till och med ananas. Bättre sång, bättre melodier och en riktigt bra ljudbild.  De tre åren som gått mellan skivorna har gjort Helena och Jonas gott. Skivan känns mer genomtänkt än sin föregångare och det känns som att hela tanken bakom Train to Spain har fått tid på sig att mogna.

 

Fördelningen mellan ”vanliga” synthpoplåtar och lite mer uptempo dito är ungefär 50/50 vilket gör ”A Journey” till en välbalanserad skiva. ”Monsters” är helt klart ett av skivans starkaste spår. Ett bra driv och en utmärkt sånginsats av Helena och jag hade gärna hört mer sådant.  ”What If?” känns som en blinkning till 80-talet i allmänhet och Yazoo i synnerhet.

 

Sedan var det det där med ”extra allt” och ananasens existensberättigande på pizzan. Själv har jag inget emot det men jag verkar vara i minoritet. Albumets ”ananas” är i det här fallet ”80’s drum machine”, ljudmässigt en hyllning till 80-talet men i mina öron tyvärr en ganska blasé historia.

 

Om Train To Spain fortsätter på samma spår, no pun intended, som man gör på ”A Journey” så har man alla möjligheter som finns att fortsätta leverera högklassig synthpop.

 

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2023