Train To Spain – ”Liebe?”

EP    Henrik Kanatidis     2021-03-11

Mer än bra!

7/10

Train To Spain –  ”¿Amor?”

EP    Henrik Kanatidis     2021-03-11

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP

I september förra året släppte Train To Spain den första delen i sin kärlekstrilogi. Namnet på den var ”¿Amor?” I januari släpptes uppföljaren ”Liebe?” och bättre sent än aldrig så kommer här en recension av båda.

SPOTIFY

”¿Amor?” fick ingen regelrätt recension av oss på synth.nu så först några ord om den ifall ni har missat den. Att Train To Spain bjuder på regelrätt synthpop i den högre skolan vet de flesta redan och ”¿Amor?” var inget undantag. EP:n bjöd på fem spår varav tre, om man räknar in Nordíkas remix av Living Now är klart dansgolvsorienterade. ”Liebe” bjuder även den på fem spår varav en remix av låten ”Dreaming Away” signerad inga mindre än Cat Rapes Dog. Cat Rapes Dog lyckas rätt bra med sin remix i det avseendet att de gör låten till sin men personligen har jag lite svårt slutresultatet. ”Liebe” är till skillnad från ”¿Amor?” inte heller lika dansgolvsorienterad utan håller ett lite lägre tempo. Train To Spain klarar dock av både att hålla högt som lågt tempo med ett bra slutresultat. Om jag ska välja så är ”¿Amor?” snäppet bättre än ”Liebe?” eftersom jag gillar det lite högre tempot.

 

Tiden för den sista delen i Train To Spains trilogi borde snart vara här och en recension av den kommer såklart när den släpps. Under tiden roar jag mig med att gissa vilken titel den kommer att ha. ”Amour”?, ”Love?”, ”Αγάπη?” eller kanske ”Kärlek?” helt enkelt? En annan tanke som roar mig lite är om Train To Spain hade vågat ta ut svängarna ett varv till och gjort låtarna på ”¿Amor?” på spanska och ”Liebe?” på tyska. Jag tror absolut att det hade kunnat fungera.

COPYRIGHT (C) 2023