Uncreated – ”Symbiosis”

ALBUM     Gustaf Hull      2021-11-23

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP / FUTUREPOP

What's not to like liksom?

Patrik Hansson (Vanguard) har i sitt soloprojekt Uncreated spottat ur sig en radda album och singlar väl värda att uppmärksamma. Jag kan tycka att alla släpp genomgående håller en väldigt jämn och god kvalitet när det gäller medryckande synthpop/futurepop. Det är allt annat än originella grepp, men när det är snyggt och välproducerat – ”so what’s not to like” liksom? Dessutom finner du alltid spännande samarbeten på albumen. Symbiosis är där inget undantag. Den här gången finner vi bland annat Xenturion Prime, Machinista, Mesh och min nyvunna kärlek – Covered in Snow – bland låtarna.

 

Albumet har 12 låtar där två är remixer på ”Hand Granade” (med Mark Hockings från Mesh). En bra låt helt klart, men personligen tycker jag att ”Rush” och ”Alive” är albumets starkaste spår. Men som sagt är kvalitén genomgående hög och bra även denna gång.

 

Symbiosis är i övrigt inte mycket att gå djupare i. Det är pang på, välproducerat och som sagt medryckande. Lite roliga samarbeten tillför något extra och hjälper betyget att gå upp en växel.

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023