Us – “First Contact”

ALBUM     Martin Brandhill     2019-05-18

Mycket bra!

8/10

ELECTRONIC ROCK / ELECTROPOP / DARKWAVE

"Houston – vi har fått direktkontakt med Stockholm..."

2015 startade det Stockholmsbaserade, skotsk-svenska electropopduon Us. Bandet består av Andrew Montgomery (sång), sångare i det skotska alternativa bandet Geneva och Leo Josefsson (synth/keyboard) känd som Lowes frontman. Efter fyra långa år av hårt arbete har duon äntligen släppt sitt debutalbum - First Contact.

 

Debutalbumet First Contact innehåller elva låtar och duons sound kan beskrivas som vacker och dramatisk electropop skapad kring Andrews sångröst. Musiken skulle passa perfekt som soundtrack till en dystopisk film. Som när drömmar har gått i kras eller när kärleken fullständigt har havererat. Vemodet slår till med full kraft. Visionen kan jag definitivt skriva under på, eftersom den mäktiga ljudbilden direkt greppar tag i dig. Kombination med Andrews mäktiga sångröst, vars sångregister sträcker sig mellan kyrkokör och soul, blir väldigt stark. Bästa exemplen på detta är ”'Til the Dying of the Light” och ”My Heart’s Desire” som verkligen skulle kunna besvara den filosofiska frågeställningen om maskiner kan ha drömmar. ”Voyager” låter lyssnaren följa med på en resa i deras rymdraket ut i rymden för att upptäcka en helt ny planet i en avlägsen galax.

 

Debutalbumet gör ett starkt första intryck och växer för varje lyssning. Om duon fortsätter på den här vägen kan stordåd förverkligas och nå den stora massan.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023