Wulfband – ”Revolter”

ALBUM       Mattias Larsson     2017-11-25

Mer än bra!

7/10

EBM

Den anonyma duons andra fullängdare är en kort och explosiv historia skapad av kaos och svett.

Jämnheten från debuten saknas men det vägs upp av att låtarna överlag är bättre. Dessutom har produktionen vässats till rejält.

Minns ni när man var barn och skulle få tända på stubinen på nyårsraketerna själv för första gången? Med skakande hand förde man eldslågan mot stubinen och när den antändes så sprang man panikslaget därifrån, men inte för långt. Man ville ju se vad som skulle hända.

Det är ungefär samma känsla när man trycker igång en skiva med Wulfband. Efter att ha tryckt på Play så backar man automatiskt två meter och får lust att skrika ”Undan, nu jävlar smäller det”!

 

"Revolter" inleds med den smått röriga Lass Die Hunde Los. Det är en låt som inte verkar kunna bestämma sig för vad den vill vara, den saknar flyt. Men under den sista minuten mynnar den ut i något som känns betydligt mer genomarbetat än den rådande Oldschool EBM-normen. Det är också i denna inledningslåt som det blir uppenbart att någon av de anonyma medlemmarna har sin grundmusikalitet utanför synth/EBM-genren.

 

Det fortsätter dock i gammal god Wulfband-stil. Deras patenterade basgång (som verkar vara en samplad funkbas?) återkommer i nästan varje låt som ett trademark och soundet är en kakafoni av gamla tyska pionjärer, punk, funk och Gesaffelstein. Låten Kpt. Kaboom låter dock som om The Hives har bytt ut sina gitarrer mot synthar, och plattans bästa låt Liebe Offensive är Prince draget genom ett Nitzer Ebb-filter…

 

Som ni hör är det väldigt lekfullt gjort och det gör att Wulfband får ett ganska unikt sound om man stoppar dem i synthfacket. Möjligen har den lekfullheten fått stå lite i vägen för riktigt bra låtar. Det är, som jag nämnde tidigare, en inte lika jämn skiva som debuten. Däremot är de bästa låtarna här de bästa de har gjort till dags dato.

Fyrklövern Das Ist Musik, Séparez (med sång på franska), Liebe Offensive och senaste singeln Full Frontal Sabotage går redan på repeat hemma hos mig och utnämns härmed till Wulfbandklassiker.

 

Revolter är 33 minuter furiös bodypunk utan några andningspauser. Den kommer att älskas av alla som tycker att Let Beauty Loose är riktmärket för hur musik ska göras.

Lita på mig när jag säger att vargen kommer.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021