You Drive - "You Drive"

ALBUM     Gustaf Hull     2018-08-07

Mer än bra!

7/10

 

ELECTRONIC POP / SYNTHWAVE / COLD WAVE

Nashville kan så mycket mer än bara country.

Producenten Makeup + Vanity Set (ja, det hans artistnamn) och Angela Kaset bevisar att Nashville i Tennessee inte bara levererar bra country. Den här duon släppte i dagarna den självbetitlade debutplattan You Drive. Soundmässigt rör det sig om en skön, Kavinsky-klingande electropop med mörker och vemod.

 

Den stora behållningen av plattan You Drive är helheten. Det är ett välskrivet album där låtarna är rakt beroende av varandra. Mid-tempo blandas med vemodiga ballader. Mörkt, men vackert och hoppfullt. Kanske kan det bli lite platt ibland, men stämningen är perfekt. Melodistarkast är ”Royal Blue” som skulle stå sig bra som singel. Och så här när sommaren börjar att lida mot sitt slut älskar jag att förlora mig i ”Summer Blade”. Helheten av You Drive är  som sagt stark. Plattheten försvinner med avslutande ”Alchemy” där jag känner att den dynamik jag önskat mer av infinner sig.

 

Samtidigt slår det mig vilken klasskillnad det är när texterna skrivs av en engelskspråkig artist. Där icke engelskspråkiga musiker begränsar sig till enkla meningar som rimmar, så tar You Drive istället och går ner på djupet med väldigt  välskrivna texter.

 

Det här är en av årets starkaste debutplattor. Så låt hösten komma.

Jag är klädd för den.

SPOTIFY

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2021