ZOODRAKE

– ”torn from core”

ALBUM     Gustaf Hull    2023-05-13

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC POP / SYNTHPOP / ALTERNATIVE

Personligt album med snygg inramning.

Tysken Hilton Theissen, med soloprojektet ZOODRAKE, presenterar här sitt tredje studioalbum sedan debuten 2020. Och i jämförelse med debuten Purified och uppföljaren Seven så är det lätt att höra utveckling. Det här albumet känns personligare och presenterar ett annat djup.

 

För de som inte lyssnat på ZOODRAKE så handlar det om elektronisk pop med starka i melodierna. Theissen sjunger riktigt bra. Lite gött med en sångare som faktiskt klämmer i lite ibland. Kan tycka att många akter gör sången lite väl bekväm för sig med överproduktion. När jag hör Theissen tänker jag ibland på den mognade Howard Jones eller möjligen Simon Le Bon.

 

Tio låtar bjuder han på. Allt från lite stökig och skramlig industripop som ”black out day” (ja, han stavar sina låtar med gemener) och ”what life is” till ren popglädje med ”by your side” och ”broken down”. Produktionsmässigt håller det ihop bra. Kanske någon nött synt-preset vi hört lite väl många gånger, men annars är det fräscht. Med inslag av gitarr ska sägas.

 

Torn from core är en samling låtar värdiga att kallas ett album. Alla låtar fyller sin funktion. Det kan ses som det spretar stilmässigt, men det breddar säkert möjligheten att nå fler lyssnare. Med personliga texter och känslor som uppenbart kommer långt inifrån tycker jag att Theissen har lyckats mer än bra.

 

 

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023