Agrezzior är tillbaka med platta nummer två. Råare, skitigare och med ny vokalist kommer de garanterat att sätta fart på den del av publiken som tillber oldschool EBM.

På Agrezziors första platta, ”Domination”, tyckte jag att Johan Damms karaktäristiska brölande kändes oengagerat och lite malplacerat. Nu har Jesper Nilsson tagit över mikrofonen och pusselbitarna sitter ihop mycket bättre. Jag tänkte först att det skulle bli för likt Autodafeh, men som tur var blev inte slutresultatet särskilt likt. Nu är musiken tyngre och hela anslaget har en punkigare attityd, vissa av låtarna är uppe och nosar på Pouppée Fabrikk-nivå när det gäller både basgångar och sånginsatser. Det är ett gott betyg i min värld.

 

Som alltid med den här typen av EBM så krävs det att man spelar på hög volym, gärna med nån promille innanför västen också för ultimat effekt. Jag tror att låtarna på Berserker kommer att växa ännu mer live, det känns så. Mina favoritspår; "Men of Mayhem", "Snatch Your Body" och "Fast as a Bullet" kommer garanterat få bodyrekryterna att gå all-in på dansgolven framöver.

 

Det som sänker helhetsintrycket är framförallt två saker. För det första så skulle plattan ha varit 10 minuter kortare, då hade den blivit en riktig käftsmäll. Nu känns 12 spår för mycket. De skulle ha hoppat över Psychic Driving och Swallow som är plattans två svagare spår i min mening.

För det andra så är låtarna lite för lika varandra, det blir ibland svårt att skilja dem åt.

 

Men som helhet tycker jag att det är ett potent EBM-album och för er som gillar Autodafeh, Spetsnaz och Pouppée Fabrikk så har jag hittat den perfekta julklappen i Berserker.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021