a>m – ”diversion ends”

ALBUM       Gustaf Hull      2024-05-30

Mycket bra!

8/10

KRAUT / IPROGRESSIVE ELECTRONIC POP

Poppande krautdrömmar på analog syra.

Den ytterst kompetenta musikern Johan Risberg är tillbaka med sitt tredje studioalbum. Johan har malt ner nio av sina svettigaste kraut-drömmar till en platta med klass och nivå.

 

Jag kan ha tyckt att a>m stundom varit bra men lite ojämnt projekt. Det är vida kast mellan galna idéer och vad som väldigt lättlyssnat. ”diversion ends” släcker den anmärkningen. Det här är ett väldigt sammanhållet och genomtänkt album. En närmast sömlös upplevelse, men intrycken av låtarna är ändå väldigt olika. Och till skillnad från många andra artister i genren har Johan den goda smaken att hålla låtarna relativt korta och sakliga. Jag kan tycka det ärligt talat blir lite segt när låtarna snurrar på i 10 minuter utan större variation. Bara för att.

 

Det är mycket jag tar med mig från ”diversion ends”. Allt från mörka ”United We Fall” till 90-talsflirtande ”Blood and Money”. ”The Day That Nothing Happened (Part III) är som Kraftwerk på syra. Som om cEvin Key varit där och dragit i sparkarna.

 

Hela produktionen är pressad genom samma analoga filter där distade basgångar kantas av klara toner. Vilket ger hela plattan ett ännu mer sammanhållet och starkare intryck. Givet köp.

 

 

 

 

COPYRIGHT (C) 2024