Brighter Death Now

- ”All Too Bad - Bad To All”

ALBUM     Mattias Larsson      2022-01-18

Fantastisk!

9/10

DEATH INDUSTRIAL

Att hålla sig kvar inom musikscenen i 40 års tid är svårt. Att hålla sig kvar utan att kompromissa med sitt sound eller artistiska uttryck under hela den tiden är en bedrift.

Roger Karmanik har målmedvetet skapat musik under Brighter Death Now i över 30 av dessa år och med den här senaste skivan cementerar han sin position som nummer

1 i sin genre.

Från att ha gjort nyskapande musik med primitiv utrustning under namnen Bomb The Daynursery och Lille Roger på tidigt 80-tal har herr Karmanik ständigt utmanat, provocerat och testat gränser. Ingenting har varit tabu och ingenting har lämnats åt slumpen i det kreativa uttrycket som alltid varit top notch, både musikaliskt och visuellt. Alltid med bandets karaktäristiska logo som avsändare.

 

”All Too Bad - Bad to All” är den första plattan med bandet sedan 2014 års ojämna ”With Promises of Death” och är i alla aspekter ett både inspirerat och kraftfullt verk som med ackuratess visar hur det ska göras. Vid en första lyssning kan det framstå som ett statiskt muller tagit din musikanläggning i besittning, men på hög volym kommer Brighter Death Now till sin rätt. Otydliga röster mässar, gapar och låter precis så världsfrånvända som musiken gör i all sin massiva prakt. Dödsindustri som liksom lava sakta kryper fram och förtär allt i sin väg.

Det börjar starkt och släpper aldrig greppet, snaran dras åt mer och mer för varje låt och når sitt crescendo i det avslutande 11-minutersstycket Dissolved. Hela skivan är sammansatt på ett helt perfekt sätt, låtordningen är allt här.

 

För det är ju så att den här typen av musik fortfarande gagnas av albumformatet där låtarna kan flätas in i varandra och presentera en helhet. Industrigenren sysslar ju överhuvudtaget inte med catchy refränger eller att stryka medhårs.

Genrens hela existens handlar om att gå emot normen, provocera och säga nej till allt.

Och föra ett jävla oväsen no matter what.

Brighter Death Now gör det fortfarande bättre än någon annan.

 

COPYRIGHT (C) 2023