Black Asteroid

– “Infinite Darkness”

ALBUM       Gustaf Hull    2024-05-21

Mycket bra!

8/10

INDUSTRIAL TECHNO / ELECTRO PUNK

Oändligt mörker med en hel del ljusglimtar.

Bryan Black bakom namnet Black Asteroid kanske är inte är direkt superkänd för alla. Men sitt tunga CV har han egentligen inte byggt som artist utan som producent. Prince och Depeche finns i listan för att namedroppa några. Inte mindre namnkunnigt hittar du namn som Frontline Assembly och ACTORS på den här plattan. Kort sagt – Bryan kan sitt skit.

 

På Infinite Darkness hittar du inte bara kända namn. Utan även väldigt bra musik. Soundmässigt tänker jag på DM:s Momento Mori körd i mixern med mer rock och dans. Lite som The Presets kan låta ibland. Jag gillar det.

 

Sedan smetar colab-artisternas sound också av sig. Såväl det gäller både ovan nämnda ACTORS och FLA. Spretigt tänker du? Ja, kanske det men inte utan eftertanke. Jag skulle säga att Bryans briljanta produktionsteknik fälls ut som ett paraply över hela slutmixen som skriker kvalitet.

 

Kanske saknar jag ett par till spår som inte bara är energi och elektronik utan lite mera känsla. Något mer engagerande spår. Men det är detaljer i det stora hela. Det här albumet sticker ut och ställer sig redan som ett av årets bästa.

COPYRIGHT (C) 2024