Majestoluxe – ”Septic Shock”

ALBUM       Mattias Larsson     2019-04-24

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC / EXPERIMENTAL / INDUSTRIAL

Stockholmaren Conny Fornbäck levererar retrofutiristisk minimalism med sitt projekt Majestoluxe. Musiken är introvert, strikt och märkligt svängig i all sin egensinnighet.

En udda liten pärla.

Det är väldigt svårt att försöka beskriva soundet, men tänk er en korsbefruktning av John Foxx/Front 242/Prothese/Pan.Sonic uppklädd i 2019 års kostym.

Musiken växlar mellan extremt monotont och minimalt till halvdistat, dansant halvkaos utan att någon gång bli tråkig eller förutsägbar.

Det är gjort med en näst intill obstinat syn på elektronisk musik som känns väldigt fräsch och lagom lekfull.

Jag väljer här att recensera den digitala versionen som innehåller nio låtar. Det finns även en vinyl med 6 spår för den som vill avnjuta sin musik i fysisk form.

 

Helheten då; Som allra bäst blir det i den dysfunktionellt dansanta In Your Hands, den Kraftwerk-svängiga Cease & Desist och Catch & Kill som närmast kan beskrivas som Front 242s Geography-sound på Marijuana.

Det är, för att uttrycka det milt, väldigt lång bort från det som spelas på Rix.FM, och lär väl knappast spelas på synthklubbarna heller då det är lite för knepigt för både synthpopparna och EBM-soldaterna.

Däremot är det en alldeles utmärkt platta för hemmalyssning i både högtalare och hörlurar då musikens suggestiva egenskaper gör att du fastnar tämligen direkt.

 

För er som går igång på extremminimal techno och Prothese kan det här vara en tidig julklapp.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2021