Red Sleeping Beauty - "Stockholm"

ALBUM     Henrik Kanatidis      2019-04-16

Mycket bra!

8/10

SYNTHPOP

När Red Sleeping Beauty släppte sitt förra album Kristina hade det gått en smärre evighet, närmare 15 år, sedan deras förra release och albumet. Den här gången behövde vi bara vänta ungefär två och ett halvt år mellan albumsläppen.

Stockholm inleds med synthpoppärlan "We Are Magic" med Kristina Borg på sång. Red Sleeping Beauty tvekar inte mellan att byta mellan manlig och kvinnlig sångare för att hitta den röst som passar en låt bäst och ibland så är det Kristina Borgs och Niklas Angergårds röster som får komplettera varandra.  På skivans andra spår "Always On Your Side" greppar dock Niklas Angergård mikrofonen på egen hand. "New York City Girls" har inspiration från bland andra Kraftwerk och Pet Shop Boys vilket leder till ett utmärkt slutresultat.

 

Red Sleeping Beauty lånar även in Rose Suau som körsångerska på låten "A Perfect Facade". Rose har tidigare jobbat med Niklas bror Johan i projektet Djustin så de är inte helt främmande för varandra.

 

Stockholm är överhuvudtaget en logisk fortsättning på förra albumet Kristina och även om den kanske inte knockar mig med samma kraft som Kristina så är det en perfekt uppföljare som når sitt absoluta klimax med Yazoo-doftande "Top Love".

 

Sammanfattningsvis kan man dra slutsatsen att Red Sleeping Beauty lyckats igen. Bra låtar, utmärkt sång, bra produktion och en skiva som andas vår. Kristina var ett av mina soundtrack till sommaren 2016 och Stockholm kommer definitivt att vara en skiva som kommer att skina ikapp med vårsolen.

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023