Teleskop - "One"

EP     Gustaf Hull    2022-08-03

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP

Kombinerad supergrupp och brödraduo skapar mörk synthpop med stor kunskap. Och det bästa har de framför sig.

Teleskop bildades 2018, men med pandemin emellan så har det blivit ett glapp mellan bildandet och första releasen. Bakom namnet hittar du bröderna Jarmo och Jouni Ollila, och de behöver väl knappast någon längre presentation? Två legendarer inom svensk synth kort och gott. Vi snackar band som Mr Jones Machine, Daily Planet, Pouppée Fabrikk, BURG med fler.

 

När jag lyssnar på Teleskop är det är svårt att inte tänka på ett mörkare Daily Planet. Ja, det kanske är oundvikligt när du hör Jarmos röst till de Depeche-smäktande harmonierna? Och för all del inget negativt i sig. Men det finns mer än så att upptäcka skulle jag säga.

 

Debut-EPn ”One” är en välproducerad och välskriven kvartett med låtar. Spåret ”Violet Dawn” har föregått EPn som singel. En bra poplåt. Resterande låtarna ”Invisible”, ”Stings and Burns” och avslutande ”True” försätter i ungefär samma BPM. Stämningsfulla texter matchar den vemodiga fonden av synthar i ett genomgående midtempo. Sittdansvänligt.

 

”One” är skön lyssning. Och det bästa har Teleskop framför sig när de börjar klä skruden med fler fjädrar. Kanske blir det då låtar att maniskt söka sig tillbaka till för mer än bara skön lyssning? Men det kommer. Jag är inte orolig. Super Synthpop Bros är vana att leverera. Jag längtar redan.

 

 

Psst! Läs gärna vår intervju med bandet som vi publicerade här om veckan.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023