Intervju med Twin Tribes

 

 

I raden av alla fantastiska postpunk-band som kliver fram nu är Twin Tribes ett av de hetaste namnen just nu. Den amerikanska duon har lagt ner hårt arbete på senaste albumet Pendulum och inom kort landrar de i Europa för att uppträda live! Synth.nu fick ett snack med Luis och Joel i bandet om musik, plattan och den växande fanbasen.

 

Hej Luis och Joel! Hur mår ni och vad händer?

Luis: Hej där! Allt är bra och för närvarande i mitt hem i Brownsville, Texas.

Joel: Mår bra, vilar innan vi ger oss ut på den andra delen av vår USA-turné.

 

Berätta – vad gör ni för musik?

L: Vi spelar en blandning av Darkwave/Post-Punk-musik från Texas.

 

Vad är historien bakom ert bandnamn?

L: Det är en lek med ord inspirerad av en kult som kallas de tolv stammarna. I början marknadsförde vi oss som om vi vore en sekt, så det var rimligt på så sätt. Joel hade en lista med ord, ett av dem var tvilling. Vi älskade symmetrin, hur det såg ut och lät och bandnamnet föddes.

 

Ni har ett frekvent antal olika släpp sedan 2018. Hur ser ni på er utveckling sedan starten?

L: Utan att räkna remixer och livealbum är Pendulum vårt tredje studioalbum. Jag tror att du kan se och höra vår utveckling som musiker sedan 2018.

J: Jag tror att vi sedan vår debut, Shadows, har vi visat på utveckling med varje släpp. Vi har nått en god nivå av mognad, både i vår kreativitet och personligen. Det reflekteras genom musiken.

 

Hur har publiken tagit till sig er musik? Vilken typ av respons har ni fått?

L: Tack och lov har responsen varit positiv. Vi hade två albumsläpp i Pomona, Kalifornien, en av dem blev slutsåld. Efter dessa shower hade vi åtta återkommande slutsålda shower på västkusten, vilket fortfarande är galet för oss! Vi är väldigt lyckliga som har de fans vi har!

J: Vi är skyldiga dem allt. Vi skulle inte kunna leva den här drömmen som vi har haft hela våra liv om det inte var för dem. Vi är evigt tacksamma för våra underbara fans.

 

Ert nya album Pendulum är ute nu som sagt. Hur har arbetet med det varit?

L: Skapandet av det här albumet var ödet. Flera saker var tvungna att hända, som att ställa in en stor turné, för att vi skulle ta ledigt för att skriva och spela in albumet. Det har varit fantastiskt att äntligen se responsen från våra fans nu när albumet är ute.

J: Det är uppfriskande att kunna spela ny musik live. Vi pushade verkligen på oss själva när vi skrev det här albumet, och vi fortsätter att pressa oss själva för att ge den bästa liveshowen vi kan också. Vi hoppas att fansen kommer att se vårt engagemang för att ge dem en fantastisk upplevelse, både auditiv och visuell.

 

Vad är ni mest nöjda med?

L: Jag är väldigt nöjd med responsen som albumet har fått. Det har varit fantastiskt att träffa fans vid våra skivvärvningar som alla säger hur länge de har väntat på det här albumet och hur mycket de älskar det. Vi är väldigt tacksamma för våra fans.

J: Det är svårt att säga, men jag är inte nöjd än. Jag kommer inte att vara det förrän i slutet av vår ”Pendulum Tour” tror jag. Mitt mål är alltid att spela vår musik för så många människor som vi kan. Vi kommer att resa över hela det här året. Det är vår stora prövning. Om vi kan ta oss igenom det - och vidare till andra sidan - kommer det att bli en vacker sak.

 

Den typen av darkwave/postpunk ni gör är väldigt populär i Europa och inte minst i Sverige. Hur är scenen i USA?

L: Det finns en fantastisk scen i USA från kust till kust och den fortsätter att växa. Vi har turen att kunna se detta som fans av musiken och att delta i festivaler med legendariska akter, gamla som nya.

J: Sannerligen, vår fantastiska scen som helhet växer, utvecklas, och med så många fantastiska unga akter kan vi bara hoppas att den fortsätter på den här banan.

 

Vilka band är dina förebilder?

L: Det finns så många band som inspirerat oss men för att nämna några, The Cure, Depeche Mode, Soda Stereo, Caifanes, Drab Majesty, She Past Away och Lebanon Hanover.

J: Jag lägger till David Bowie, Chameleons, Pink Turns Blue, Asylum Party, DEVO, Gary Numan och Prince. Visst, inte hela listan, annars skulle du behöva några sidor.

 

Ser att ni är ute och spelar live mycket. Hur är ni som liveband?

L: Jag tycker om att tro att vi är ett roligt och underhållande band att se live. Vi försöker ge publiken en föreställning, både ljudmässigt och visuellt med hjälp av dimma, ljus, blixtljus och visuellt.

J: Det är en upplevelse. Vi vill ta bort allt som händer utanför det ögonblick som du är i rummet med oss. Vi ger dig allt under en timme eller så, och hoppas att det kan räcka för att du ska komma tillbaka nästa gång vi är i närheten.

 

Finns det några planer på att ni tar er över Atlanten och besöker oss i Europa?

L: Vi har redan annonserat vår Europaturné för hösten så om du inte redan gjort det, så skaffa dina biljetter nu - innan de tar slut!

J: 37 dejter i Europa och Storbritannien. Kolla in vår hemsida för att kolla in alla städer vi ska åka till, och för biljettlänkar!

 

Några hälsningar till era svenska fans?

L: Längtar enormt efter att få komma tillbaka till ert vackra land och förhoppningsvis äta på La Neta igen. Vi kommer att behöva ladda om med tacos någon gång.

J: Ja, förra gången vi var i Sverige blev vi förälskade i dess skönhet. Vi ses snart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text: Gustaf Hull      2024-03-14

"Vi är evigt tacksamma för våra underbara fans."

Vi pushade verkligen på oss själva när vi skrev det här albumet, och vi fortsätter att pressa oss själva för att ge den bästa liveshowen vi kan också.

Sannerligen, vår fantastiska scen som helhet växer, utvecklas, och med så många fantastiska unga akter kan vi bara hoppas att den fortsätter på den här banan.

COPYRIGHT (C) 2024