AD:Key – ”0609”

ALBUM       Mattias Larsson      2024-10-06

 

Mer än bra!

7/10

EBM

Det äkta paret Rene och Andrea Nowotny är tillbaka, fyra år efter sitt senaste album. Som av en lycklig slump (eller högst troligt väldigt medvetet) är albumtiteln och skivsläppets dag datumet för deras bröllopsdag och de levererar som vanligt poppig EBM utan gitarrer. Som sig bör.

”0609” är duons sjunde album sen debuten ”That´s it!” från 2010 och de har hållit sig till sin formula sedan dess. Okomplicerad och dansant EBM, inte helt olik den typ av EBM som And One ägnar sig åt när de har lust.

Duons signum är att de delar på sången och då båda har väldigt personliga röster som inte låtsas vara perfekta, ger det bandet en identitet och sound som jag har kommit att tycka om väldigt mycket.

 

Dessutom gör bandet låtar som sätter sig. De flesta av låtarna har något som fastnar snabbt. Antingen en stabil refräng, en smittande ljudslinga eller helt enkelt bara ren jävla energi och driv.

Letar man efter något nyskapande och experimentellt så får man leta någon annanstans, det här är traditionellt och fritt från överraskningar. Och det är väl egentligen det enda som jag kan anmärka på om jag måste.

 

Som vanligt är det en dubbel-CD där CD2 innehåller remixer av andra artister. Och som vanligt håller dessa mixar hög klass, i några fall är de faktiskt bättre än originallåtarna på CD1.

 

Rekommenderas varmt om man gillar sin body utan för mycket testosteron och camouflagekläder.

 

COPYRIGHT (C) 2024