BLACKBOOK – ”Confessions of the Innocent”

ALBUM     Gustaf Hull     2022-11-02

Fantastisk!

9/10

ELECTRONIC / ALTERNATIVE / AMBIENT

Ett evangelium med synthpop i en tid där genrens hjul har börjat snurra bakåt.

Precis som jag skriver i inledningen till min intervju med schweiziska duon BLACKBOOK så tog mig singeln ”Nobody Home” med storm. Med en retrosmäktande slinga och en cathcy refräng var det kärlek i första öronkastet. Jag utforskade bandets bakgrund och tidigare singlar och det gjorde inte mitt intresse mindre. Vill du veta mer om bandet – läs intervjun helt enkelt!

 

Nu är debutalbumet ute. Rätt matigt med 14 låtar ska sägas. Men här har du en buffé av hits att njuta av kan jag lova dig. Dessutom väldigt välproducerat. Hits är ordet. Alla låtar är väldigt melodistarka och över lag ”catchy”. Stundom är det till och med något regnbågsfärgat. Synthpop som badar i influenser av 80- och 90-tal, men utan överdrivna klichéer.

Vidare tänker jag inte skriva dig på näsan vilka låtar som är bäst. Det kommer du själv att upptäcka – och kunna byta favorit när det passar. BLACKBOOK är således en välsignelse och Confessions of the Innocent är ett evangelium. Världsherravälde väntar. Du behöver inte tro. Bara lyssna.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023