Gamma Vortex – ”Hatefeeder"

EP      Mattias Larsson       2024-06-12

Mycket bra!

8/10

EBM

Ett sidoprojekt till Cryo med extra allt. Det är precis vad själen behöver den här regniga sommaren, nådens år 2024. Martin Rudefeldt har tagit sitt patenterade sound och skapat en ond tvilling till sitt huvudprojekt. Tung och elak klubbmusik för folk som ratar synthpop och stämsång.

Cryo har ju ett väldigt distinkt sound med hög igenkänningsfaktor. Gamma Vortex är inget undantag, du hör ganska snabbt vem det är som ligger bakom musiken här.

Den stora skillnaden är soundet.

Det låter som Cryo, fast mer muskler och hat, om jag säger så. Martin har dessutom lagt mycket effekter på sin röst för att få till den där lagom ondskefulla framtoningen som musiken kräver. Slutresultatet låter som de nyare alstren från Portion Control och Front Line Assembly

 

Vi bjuds på 4 låtar och två remixer i en väl sammanhållen EP som håller hög klass rakt igenom. Låten Pure Hate sticker dock ut lite extra. Ett monster till låt som hade fått ovan nämnda Portion Control att le lyckligt. En sanslöst tung, elak och beroendeframkallande synthlåt som jag gissar att ni kommer få höra flitigt på de mer alternativa dansgolven framöver.

Men som sagt; det finns ingen utfyllnadslåt här.

 

Min enda invändning är att det här ”bara” är en EP. Jag hör ju att det här med lätthet skulle hålla för ett helt album. Det är fin variation i tempo och anslag och produktion/mix håller som vanligt hög klass.

 

Jag hoppas och ber att det här bara är början för projektet.

För tar det slut redan efter det här så blir jag tvungen att vidta någon form att påtryckande åtgärder.

 

COPYRIGHT (C) 2024