Interdictor - "Wallflower"

EP     Mattias Larsson     2023-03-07

Mycket bra!

8/10

DARK ELECTRO

Den svenska duon Interdictor bygger stora electroindustriella ljudlandskap av kanadensiskt snitt och har sedan debuten 2013 släppt åt helvete för lite musik. Till min stora glädje är de nu tillbaka med sitt bästa material någonsin. En imponerande EP med fyra starka låtar att trösta sig med när apokalypsen knackar på.

Det kan inte bara vara jag som saknar det svenska bandet Interlace likt en amputerad kroppsdel? Deras ljudbyggen, intensiva låtar och drömska texter var helt fantastiska. Jag råkar veta att Interdictor-medlemmarna Christian Granström och Henrik Sundberg också saknar dem.

Nu är det dom som har tagit över stafettpinnen. De rör sig i samma elektroniska landskap där lager på lager av ljud bygger stora, dramatiska låtar med futuristiska teman.

Inte så långt från det Front Line Assembly gör om vi ska dra internationella paralleller.

 

”Wallflower” är bandets tredje EP och duon har ända sedan starten satsat på kvalitet över kvantitet och det är ju en egenskap som vi alla vet bör applåderas.

Vi får fyra jämnstarka låtar där jag under vapenhot hade valt den aggressiva Rapture som favorit, men det är som sagt en homogen och tajt EP som känns gedigen och genomarbetad och precis som deras tidigare släpp bör man lyssna på hela i ett svep för allra bästa effekt.

 

Den stora förändringen här, som verkligen lyfter bandets sound är Henriks sång. Den har blivit kaxigare och tar mer plats än tidigare. Han har låtit både ilska och kraft komma fram på ett helt annat sätt. Herr Sundberg har fått mer pondus, helt enkelt.

 

I skuggan av våra stora och halvstora band inom genren så har Interdictor fört en undanskymd tillvaro som jag tycker är helt oförtjänt då deras musik har kvalitéer som inte alltför många andra band har i det här landet. Har du aldrig hört bandet tidigare är det hög tid att ändra på det. Nu.

 

 

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023