My Love Kills

– ”Imitatio Dei”

ALBUM     Henrik Kanatidis      2020-04-23

Mycket bra!

8/10

EBM / INDUSTRIAL

Inför My Love Kills förra album ”Glitch” tog det firma Sigeback och Arkames 15 år från att skriva den första låten tills att skivan släpptes. Den här gången har man låtit produktiviteten flöda och uppföljaren ”Imitatio Dei” är redan här.

”Glitch” var en ganska mjuk, allting är förstås relativt, men ändå mörk historia. ”Imitatio Dei” tar på sätt och vis vid där ”Glitch slutade, mörkret är där men tongångarna har blivit hårdare. Produktiviteten har det inte heller varit något fel på, ”Imitatio Dei” innehåller totalt nitton låtar fördelat på två ”circles” där den första cirkeln innehåller tolv låtar och den andra sju. För den som inte tycker att detta är tillräckligt så finns det även en tredje cirkel med åtta låtar. Tre av låtarna på ”The Third Circle” är tidigare outgivna och de övriga fem är plockade från diverse singlar. Bonusskivan ges ut i CD-r-format och bara de femtio första som beställer ”Imitatio Dei” i fysiskt format via My Love Kills Bandcampsida får den.

Men nog om teknikaliteter och format, hur står sig ”Imitatio Dei” jämfört med sin föregångare ”Glitch”? Jag skulle vilja påstå att den står sig mycket bra i konkurrensen med debuten och dessutom överträffar den.

 

Debutalbumet var inte dåligt på något vis men ”Imitatio Dei” har bättre produktion och mixning. Låtarna i sig är bättre och trots att nitton låtar, eller till och med tjugosju om man får tag i bonusskivan, kan tyckas vara att ta i ända från tårna så blir det aldrig en tråkig stund när jag lyssnar på alla tre cirklarna i ett streck. Dessutom gillar jag att det på vissa spår finns sång på franska. Min franska är allt annat än bra men det passar låtarna väldigt bra. Överhuvudtaget känner jag att det här är en skiva jag kommer att komma tillbaka till och den kommer med största sannolikhet att placera sig högt på min årsbästalista.

 

Det är inte helt lätt att plocka ut en favoritlåt bland 19/27 låtar men ”No remorse” ligger bra till med sitt lite mer melodiösa men ändå hårda sound. Man brukar säga att ”underbart är kort” och ”No remorse” är bara knappt tre och en halv minut lång men jag hade inte haft något emot en lite längre version. Å andra sidan finns det ju förstås inget som säger att man inte kan sätta den på repeat.

 

COPYRIGHT (C) 2023