Neon Nox - "Syndicate Shadow"

ALBUM     Gustaf Hull       2018-09-29

Bra!

6/10

 

SYNTHWAVE

Välproducerade låtar med nostalgisk dramaturgi.

Jon ”Neon” Nox från Växjö är ÄNNU en skicklig, svensk synthwaveproducent. Jag har tidigare recenserat hans Unfinished Business. Trackermusiken verkar att ha gjort outplånliga intryck på oss i Sverige. Första intrycket av Neon Nox är att det är en så clean ljudbild med bra tryck i kompressionen. Den klär låtarna väldigt bra. Alla med ett vemodigt tema som känns väldigt filmiskt. Låtarna har titlar som för tankarna till olika delar i en film. En hjälte som kräver sin hämnd. Ett klassiskt tema att presentera en synthwaveplatta på. Vi har hört det förut - och älskar att höra det igen.

 

Instrumental musik kräver känsla för detaljer. Om Mitch Murder är det mest detaljerade produktionsarbete du kan uppleva, så för Neon Nox - med Syndicate Shadow - snarare tankarna till landsmannen Waveshaper. Även om deras uttryck i sig skiljer sig. För den som snabbt blir mätt i längden på instrumental synthwave så rekommenderar jag en navigation mellan låtarna ”Fahrenheit”, blytunga ”Assassination”, sköna ”Street Hawk”, ”Repeatedly” med sång av RBKA (Rebecka Strågefors), ”Risky Fulfillment” och slutfighten i ”The Final Showdown”. Men det finns mycket godis där emellan.

 

Så sätt dig i din silvriga Mustang (vi kan väl låtsas att du har en, även om det är en Volvo?) och ut och glid i höstnatten. Soundtracket till upplevelsen har du precis läst om.

 

 

SPOTIFY

FOTO HELENE SHIPPEY

COPYRIGHT (C) 2023