Nuovo Testamento

– ”Love Lines”

ALBUM     Gustaf Hull     2023-03-09

Bra!

6/10

ITALO / NEW WAVE / ELECTRONIC POP

Ett kärleksbrev till 80-talet.

Lever italoscenen? Ja, det gör den faktiskt. Den hade lätt uppsving för några år sedan i spåren av att synthwaven, med alla subgenres, och steg mot skyn. Det är ingen lätt genre att bemästra ska sägas. Det blir lätt lökigt. Eller att pastischerna bara blir kaka på kaka. Då är du i goda händer när det gäller Nuovo Testamento. Trion, som består av två erfarna italienska artister – Andrea Mantione och Giacomo Zatti – samt den karismatiska, amerikanska sångerskan och textförfattaren Chelsey Crowley. Gemensamt sammanför de två delar av världen – Bologna i Italien och Los Angeles i Kalifornien.

 

Soundmässigt landar du i en ljudbild med hur artister som Sandra, Pet Shop Boys och Madonna lät på 80-talet. Det är refrängstarkt och glatt upptempo. Cowbells, claps och orchestra hits smattrar i takt med italosynthbas och brassackord. Roland DX7-läget ... ja, ni hajar. Produktionsmässigt är det spot on hur dito musik lät back in the days.

 

Låtkvalitén är god. Madonnasmäktande ”Heartbeat” hade gått bra på Tracks. Personligen har jag dock fastnat mer för den lite mer mollstämda ”Perfect Storm”.

 

I övrigt är ”Love Lines” inget annat än ett tuggummidoftande kärleksbrev till 80-talet. Med det kan man kanske fråga sig varför man gör karbonkopia på det 2023? Men – jag gissar att det finns en stor nostalgisk publik för den här typen av musik.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023