PVT - "New Spirit"

ALBUM     Erik Ångman    2017-09-26

Mycket bra!

8/10

ELECTRONICA

Australien har mycket annat än koalor och Vegemite att erbjuda. PVT är tillbaka med en skiva som både lockar och skrämmer.

Det var ett bra tag sedan vi hörde något från Australiens electronicastoltheter PVT, men nu är de äntligen tillbaka med en ny skiva. New Spirit tar bandet lite i en ny riktning och musiken är avsevärt mer stillsam och slamrar inte på som det gjorde tidigare. Det är rätt en rätt så avskalad produktion med elektroniken i förgrunden. Akustiska trummor och percussion dyker upp på flera av låtarna men det känns ändå helt naturligt och skivan har en organisk känsla mitt ibland det elektroniska.. Musiken är lite svårklassificerad och jag lutar mot att antingen kalla det för IDM light eller kanske avig elektroniska pop. Det är progressivt, men lättlyssnat, och det är definitivt en bedrift i sig att lyckas med det.

Det ligger en förebådande känsla över New Spirit, som om något hemskt är på väg, närmare och närmare…

Det är något febrigt men samtidigt återhållet över låtar som A Feeling You Can Find, Murder Mall och den episka Morning Mist, Rock Island Bend. Just den sistnämnda låten släpptes redan förra året och var på min topplista för 2016. Om inte annat, så gör dig åtminstone tjänsten att lyssna på detta nio minuter långa suggestiva mästerverk.

 

PVT infriar mina förväntningar med råge och har en god chans att dyka upp på min topplista i år igen.

 

COPYRIGHT (C) 2023