Seadrake - "Isola"

ALBUM     Gustaf Hull     2018-06-02

Mer än bra!

7/10

ELECTRONIC POP / SYNTH POP

Ett debutalbum för den breda poppubliken.

Seadrake omskriver sig som ”supergrupp” i pressmeddelandet, bildat av medlemmar från en rad kända band. Här hittar vi Hilton Theissen på sång (Dark Millennium, Akanoid) med Mathias Thürk (Minerve) och svenske Rickard Gunnarsson (Lowe, Enemy Alliance, Statemachine). Den förenade kunskapen och erfarenheten kokas sedan ner till ekstrakt på tio låtar, producerade av legendariske Olaf Wollschläge. Så ska en slipsten dras.

 

Goda förutsättningar för att göra en bra platta, eller hur? Ja, det är det. Sedan hade jag nog lite andra förväntningar på hur helheten skulle låta efter att jag fullkomligt spelat sönder singeln ”Lower Than This (Someday)” i vintras. En sjukt bra låt med en riktigt fet basgång. Nja, riktigt så ”synthig” är inte Isola. Isola är bra producerade poplåtar för den breda massan snarare än synthpubliken, men bitvis med ett starkt fotfäste i elektroniken.

 

Ingen tar ifrån Seadrake kunskapen om att göra välskrivna låtar. ”Die Of Temptation” är en av favoriterna. ”Room 316” är en stor ballad som ger albumet en härlig bredd. Välpaketerat och lättlyssnat oavsett vilket öra du använder.

 

Ett album som ställer sig starkt i popregistret 2018.

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023