Six Leaves Left - "Deleted File Recovery"

ALBUM     Gustaf Hull     2020-08-05

Mer än bra!

7/10

SYNTHWAVE / ALTERNATIVE ROCK

Från klarhet till klarhet.

Hoppas att en del läsare hajar till glatt och minns Six Leaves Lefts EP ”We Were Brave” som släpptes för nästan exakt ett år sedan. Den var kanske en något spretig som helhet, men full med jäkligt bra låtar. Så här ett år senare presenterar den italienske, men Berlin-baserade, musikern och producenten Mauro Corbia aka Six Leaves Left det nya albumet ”Deleted File Recovery” med åtta spår. Kanske är det gränsen till något få till antalet för ett album – och för många för en EP – men det är kvalitet på alla åtta, så hellre åtta bra än 10 där två suger.

 

Nåväl. Där We Were Brave brast håller Deleted File Recovery ihop. Det är lite jämnare genremässigt där synthwave väger alltjämt med alternativ rock. Mycket ligger i utrymmet som gitarrerna får. Men rynka inte på näsan – det är elektroniskt så det räcker och blir över ändå.

 

Ska vi kika närmare på låtarna är alla instrumentala utom en. Åter igen gästar Fran Santacono och lägger sång på ”I Don’t Care Anymore”. Ett starkt spår, men ska jag välja vinnare på albumet så lägger jag mina röster på inledningen med ”Somewhere Else” och ”Black Sand”. Bägge har föregåtts som singlar till albumet ska även sägas.

 

Jag tycker att Mauro har format något personligt och väldigt tilltalande med Six Leaves Left som gör att jag omedelbart slänger på hans musik jag får den levererad. Melodierna har en väldigt vemodig själ och kanske är det bara jag, eller så är det ett sound som passar den svenska publiken.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023