Solitary Experiments – ”Transcendent”

DUBBELALBUM     Gustaf Hull     2022-11-09

Bra!

6/10

ELCTROPOP / FUTUREPOP

En ansenlig mängd låtar att ta sig igenom. Men ändå värd din tid måste sägas.

Solitary Experiments har vandrat en lång väg sedan 1999. Med en bred diskografi så är det svårt att göra annat än att lyfta på hatten för detta Frankfurt-gäng som alltid kunnat underhålla. Annat kan inte sägas. Och att de har hållit ut OCH hållit utgivningstakten med täta släpp är ju också beundransvärt.

 

Sedan kan vi ju öppet säga att de är extremt trogna sitt sound och med det i det närmaste förutsägbara både i melodi och produktion. Men originalitet är inte alltid eftersträvningsvärt. Inte när det gäller dessa herrar som tydligt visat att de kan göra slagkraftiga melodier. Ändå måste jag säga att jag har börjat tröttna på de presets som är utmärkande för futurepopen. Det vore ju kul om någon utmanade ljudbilden för att det börjar bli platt. Men men.

 

Transcendent – som är ett dubbelalbum där album två består av samarbeten och remixer – är minst sagt matig. Vi snackar 23 låtar med cirka två timmars underhållning (!). Och kanske behövs just ett extra album för att öka dynamiken. Vanguard-Patrik återfinns i samarbetena. Inte oväntat, men välkommet. Me The Tiger-Gabriella är också med. Mer oväntat men väldigt trevligt. Svensk briljans gillar vi.

 

Vad mer finns att säga? Ja, du kommer att hitta några nya spår att lägga i din oändliga Solitary-playlist. Det lovar jag dig. Är det nyskapande och kommer att förändra ditt liv? Nej.

 

Men det gör absolut ingenting. För en jämn och god leverans av några veteraner är att respektera och uppskatta.

 

 

 

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023