Uncreated – ”Eternal”

ALBUM     Gustaf Hull     2019-03-24

Mer än bra!

7/10

SYNTHPOP / FUTUREPOP

Den upptrampade stigen är den enklaste vägen fram.

Patrik Hansson (Vanguard) har i sitt soloprojekt Uncreated redan gett oss en EP och en singel; ”Evolve” och ”Not Your Soldier”. Nu är det dags för debutalbumet – Eternal. En samling av elva låtar som jag ser som ett parallellspår till Vanguard. Futurepop med bra energi. För att ge konceptet en twist har han bland annat samarbetat med Mel Gúntzelsson från Future Trail i låten ”Come To Me”. Även studiogeniet Jonas Kröjtz har hjälpt till med några spår. Något som gett det här parallellspåret en egen dialekt av Vanguardiskan skulle jag säga.

 

Bland de bästa spåren tycker jag att ”Not Your Soldier”, ”You Know Nothing” och ”In This World” bör nämnas. Sedan vill jag lyfta ”A Greater Plan” som ger mig samma känsla som Ashbury Heights gav mig när de var som bäst.

 

Sedan är det karaktäristiska futurepopsoundet begränsat. Och det har jag alltid tyckt. Det är lite upptrampade stigar och presets som ger anala modularskruvare panikångestattacker. Kanske hade jag velat haft något personligare rent ljudmässigt, men låtmässigt är det en väldigt stark lineup och jag tror att vi alla behöver precis en sådan här popplatta den här våren.

 

 

 

 

Psst! Du har väl inte missat vår intervju med Uncreated? Läs den här!

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023