Arvsynd - ”Flugornas Herre”

SINGEL     Mattias Larsson      2021-11-23

Mer än bra!

7/10

EBM

Den dynamiska duon från Eskilstuna är tillbaka med en ny 2-spårssingel som både fortsätter med det feta sound de fick till på förra årets album ”Skuld” och även har utvecklats med nya infall.

En utmärkt aptitretare inför albumet som släpps nästa år.

EBM med sång på svenska är lite av en vattendelare inom vår synthcommunity. Antingen älskar man det eller så hånar man det. Arvsynd startade sin musikaliska resa 2015, men det var egentligen först på 2019 års album ”1984” som de började hitta sin identitet. Och det hela kulminerade på en av förra årets bästa plattor, ovan nämnda ”Skuld”.

 

Med det nyfunna självförtroendet i ryggen släpper man nu en klassisk singel med två låtar. Titellåten Flugornas Herre är en välproducerad och tung EBM-låt som har kryddats med en hel del samplingar, vilket är ett nytt grepp från bandet. Det gör ljudbilden lite större och stökigare, vilket egentligen inte var nödvändigt men jag tycker ändå att det låter fräscht och välgjort.

 

Den så kallade ”B-sidan” heter Tysta Leken och är en förbannad inlaga om hur vårt välfärdssamhälle krackelerar. Den drar nästan åt Front Line Assembly-hållet med alla sina samplingar och ljud som far omkring och balanserar på gränsen till att bli för påfrestande. Men efter ett antal lyssningar sitter den riktigt bra i mitt medvetande.

 

En utmärkt första singel till det kommande albumet och jag gillar att herrarna har kommit ur sina skal och verkligen går all-in både på sången och produktionen. Den del av synth.nus läsare som är positivt inställda till EBM på svenska kommer med största sannolikhet stampa takten till ”Flugornas herre” med ett leende på läpparna. Det är i alla fall den effekten den har på mig.

SPOTIFY

COPYRIGHT (C) 2023